Om författaren

Hanna Blixt är född 1979 och uppvuxen i Leksand. Hon är gift och har två barn. Hanna har en Fil Kand i Medie- och kommunikationsvetenskap och tog sin examen på Högskolan för Lärande och Kommunikation i Jönköping. Dessförinnan studerade hon Beteendevetenskap vid Stockholms universitet.

Under sitt yrkesliv som kommunikationsstrateg, har hon bland annat varit PR- och sociala medier-ansvarig på biståndsorganisationen Erikshjälpen, med fler än 60 second hand-butiker.

Sedan 2017 arbetar hon heltid som författare. Styx märke, Svarta damen, Vita löparen, Den magiska rustningen, Flykten från tornet, Pantones ö och Snöugglans sigill är de sju delarna  i serien Äventyren i Sagofallen. I juni 2018 släpptes den fristående boken Äventyren på Hildasholm och i september 2020 Lönndörrens hemlighet, en julsaga i 24 kapitel.

Våren 2021 gavs Uppdraget i London ut, en spännande historisk factasy (blandning av fakta och fiktion) som Hanna har skrivit tillsammans med sin man Jakob. Boken låg stadigt på topplistor, bland annat hos Bokus i flera månader, och i september 2021 släpptes uppföljaren Gömstället i Amsterdam. Våren 2022 avslutades äventyret med boken Flykten från Budapest. Dessa tre böcker i serien Historieväktarna tar upp spännande historiska händelser under andra världskriget och har Tukan förlag som utgivare.

I september 2020 utkom Hannas första vuxenroman, Glasveranda med sjöutsikt, som ges ut av Historiska Media. Boken är den första delen av tre i Leksands-sviten. Glasveranda med sjöutsikt seglade direkt upp till plats två på Storytels topplista bland romaner, som listetta på Adlibris och har fått jättefina recensioner bland såväl kritiker som läsare. Glasveranda med sjöutsikt nominerades till Storytel Awards - årets roman. Uppföljaren Galleriet vid vattnet har även den fått ett fint mottagande av recensenter, tidningar och med topplaceringar på listor.
Den avslutande boken Balkong med havsutsikt kom ut våren 2022 och röstades fram av läsarna till vinnare av Adlibrispriset - årets feelgood. Boken blev dessutom nominerad till Feelgoodpriset vid Feelgoodfestivalen.

I oktober 2021 släpptes också Hannas första spänningsroman Glorian för en vuxenpublik, den första delen av två i serien När djuren vaknar. BTJ gav den omdömet mycket bra och JPS Media skrev bland annat "Hon räddar dystopigenren nästintill på egen hand". Den avslutande andra delen, Gränden, släpptes i januari 2022.

Redan som nioåring började drömmen om att bli författare. Då fanns även tankar på läraryrket. Genom författarbesök har hon nu möjlighet att kombinera båda.