Om författaren

Hanna Blixt är född 1979 och uppvuxen i Leksand. Hon är gift och har två barn. Hanna har en Fil Kand i Medie- och kommunikationsvetenskap och tog sin examen på Högskolan för Lärande och Kommunikation i Jönköping. Dessförinnan studerade hon Beteendevetenskap vid Stockholms universitet.

Under sitt yrkesliv som kommunikationsstrateg, har hon bland annat varit PR- och sociala medier-ansvarig på biståndsorganisationen Erikshjälpen, med fler än 60 second hand-butiker.

Sedan 2017 arbetar hon heltid som författare. Styx märke, Svarta damen, Vita löparen, Den magiska rustningen, Flykten från tornet, Pantones ö och Snöugglans sigill är de sju delarna  i serien Äventyren i Sagofallen. Utöver denna serie skriver hon även på flera andra böcker. I juni 2018 släpptes den fristående boken Äventyren på Hildasholm.
Hanna skriver inte bara för barn och unga. Hennes första vuxenroman, Glasveranda med sjöutsikt, ges ut av Historiska Media september 2020.

Redan som nioåring började drömmen om att bli författare. Då fanns även tankar på läraryrket. Genom författarbesök har hon nu möjlighet att kombinera båda.