På den här sidan kan du se våra nyutgivna böcker och vad som är på gång framåt.
För aktuella boksigneringar etcetera, se startsidan.

 

1 juni släpps den spännande barn- och ungdomsboken Äventyren på Hildasholm, där handlingen utspelar sig i Leksand. Boken riktar sig särskilt till åldern 9-12 år, men passar både modiga yngre läsare, som betydligt äldre än så.

FramsidanJPG
Bokens handling:
Tre tolvåriga vänner får veta att den ondskefulle Malum hotar att ta över världen. Malums strategi är att erövra människors hjärnor och göra så att de inte kan slita sig från mobilen, ens för en minut. Barnen får veta att Malum inte tycker om traditioner och kultur och planerar att stoppa honom. Men är det verkligen saker som står för traditioner som kan stoppa Malum, eller är det något annat?

Omslaget är gjort av illustratören Johan Leidefors.

Thumbnailjpg
Den 23 mars 2018 släpptes den tredje delen i Äventyren i Sagofallen, Vita löparen.
Omslaget och illustrationer är gjorda av Therése Larsson.

Bokens handling:
Succéserien fortsätter. Vita löparen är den tredje spännande delen i Sagofallen-serien, efter Styx märke och Svarta damen.

Sofia och Leo kommer tillbaka till Sagofallen, där Svarta löparen precis har släppt lös mörkrets krafter. Det mystiska är att ingen riktigt vet vem Svarta löparen är. Samtidigt hotar Havsfolket att invadera landet och Sofia och Leo får i uppdrag att leta efter Sagofallens försvunna prinsessa, vars försvinnande även har en koppling till deras egen värld. I sitt sökande måste Sofia och Leo ta sig till Konungastaden, Dimslöjornas vidder och Riddarnas hed, men vägen dit är fylld av faror. På vandringen får de hjälp av några följeslagare. Men ska de lyckas stoppa Svarta löparen i tid?

Det som är unikt för serien är att det i varje bok finns en kamp mellan schackpjäser, där första delen fokuserar på kungarna, andra delen på damerna, tredje delen på löparna osv. Samtidigt växer Sagofallen-världen för varje bok, kartan zoomas ut och nya folk och karaktärer introduceras. Det är böcker som främst riktar sig till åldern 9-12 år men som läses av en betydligt bredare målgrupp än så, från cirka 6 år och uppåt. De påminner i stil närmast om Sagan om ringen, Narnia och Den oändliga historien. De är spännande, händelsedrivna och med en varm ton och innehåller flertalet mysiga platser. Ett exempel är sagoträdet på Sagornas äng där det växer ut böcker direkt från trädets grenar.

 

 Från Ung Scen på Bokmässan 2017.
Hanna Blixt (till höger) i samtal med Johanna Strömqvist och Patrik Bergström om "Ångdriven fantasy"